Centrul regional de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii

 

Beneficiari

Direcţi

-400 persoane

–someri de lunga durata si tineri absolventi ai institutiilor de învatamânt preuniversitar din anii 2002, 2003, 2004 care se afla în cautarea unui loc de munca din municipiile Galati, Braila si Buzau.

-Cel putin 500 utilizatori/vizitatori ai portalului informatic

-Unitatile scolare partenere în care se vor înfiinta Cabinete de Asistenta Psihopedagogica

-Centrele Judetene de Asistenta Psihopedagogica din Galati, Braila si Buzau

- 400 de persoane vor beneficia de consiliere, mediere a muncii, instruire antreprenoriala, servicii de orientarea carierei.

- 75 persoane vor urma cursuri de perfectionare în domeniul tehnologiei informatiei (curs ECDL)

- 100 persoane vor urma cursuri de calificare / recalificare în meserii cerute pe piata fortei de munca dupa ce au fost orientate în functie de profilul lor psihologic.

Indirecţi

-Institutiile implicate în furnizarea de servicii de consiliere profesionala, mediere a muncii, plasare de forta de munca de la nivelul Regiunii Sud-Est

– datorita creerii unui portal informatic care se va transforma într-un instrument de lucru extrem de util la nivel regional.

-Profesorii si dirigintii elevilor care vor întari si optimiza relatia cu proprii elevi si cu parintii acestora.

-Scoala în ansamblu – ca institutie publica parte a comunitatii locale care îsi deschide portile si pentru adulti, furnizându-le acestora servicii utile pentru sine si familie.

-Sistemul învatamântului local galatean prin dezvoltarea retelei de cabinete de asistenta psihopedagogica care vor continua sa deserveasca sistemul si comunitatea locala si dupa încheierea proiectului

-Sistemul de orientare scolara si profesionala al Regiunii Sud –Est prin elaborarea de materiale în domeniul consilierii profesionale si de modele de buna practica care vor fi multiplicate ulterior.

-Comunitatea locala în ansamblu, datorita impactului proiectului, în primul rând prin adoptarea de catre beneficiarii directi de comportamente sociale si profesionale activ-participative va scadea gradul de agresivitate si conflictualitate familiala si va determina un comportament prosocial .